Tinn Bygdeutstilling

Verdt å få med seg!

Dersom du besøker Tinn Austbygd vil du raskt oppdage at det er mange spennende ting å finne på. Litt avhengig av årstid, vil du kunne oppleve mye av det beste Telemark har å by på. Er du i området om vinteren er det for eksempel mange spennende skiløyper å utforske. Her kan du gå milevis på ski i flotte løyper omgitt av vakker natur. Om høsten kan du for eksempel sjekke ut det populære Høstmarkedet.

Austbygde er kanskje først og fremst et perfekt sted å være i vintermånedene når det er snø og muligheter for å stå på ski, men området har også mye spennende å by på i sommermånedene. Området er omkranset av flotte fjell og vakker natur, noe du selvfølgelig kan utforske hele året. Austbygde er uansett mer enn bare natur! Skulle du ønske å stimulere alle sanseinntrykk med kunst og god mat, bør du stikke innom Bygdeutstillingen i Tinn.

Hva kan Tinn Bygdeutstilling by på?

Hver sommer arrangeres Tinn Bygdeutstilling i Austbygde, nærmere bestemt i Dølehalle, til stor glede for flere tusen kunstinteresserte mennesker fra fjern og nær. Dette er i utgangspunktet en kunstutstilling av kunst produsert av de lokale kunsthåndverkerne, men utstillingen har i senere tid blitt utvidet til å omfatte kunst fra andre steder også. Dette gjør at du vil finne et bredt spekter av vakre kunstverk. Her kan du ikke bare nyte synet av vakker kunst, men også kjøpe ting.

På Tinn Bygdeutstilling vil du finne alt fra trefigurer og tre med vakre utskjæringer, til keramikk, smykker, skinnarbeid, malerier og vev. I tillegg vil du kunne finne kniver, glass, bunader og forskjellige matprodukter – som for eksempel lokalt flatbrød. Her kan du for eksempel finne rosemaling som kan henges opp på veggen hjemme, eller kjøpe en vakker Telemarksbunad. Dette er med andre ord ikke en ren kunstutstilling, og kan nærmest betraktes som en liten festival med mange spennende muligheter.

Temautstillinger

Selv om du finner litt av det meste på Tinn Bygdeutstilling, vil du hvert år se at utstillingen har visse fokusområder. Her rettes søkelyset på en bestemt ting eller et bestemt emne, som for eksempel broderi eller pyntehåndklær. Dette gir deg mulighet til å bli ekstra godt kjent med en bit av norsk kultur, og da spesielt den lokale kulturen i Austbygde. Kanskje du finner inspirasjon du kan ta med deg hjem i kofferten?

I år vil utstillingen ha fokus på historiske bilder av folk og fritid. Her vil du blant annet kunne finne eldre fotografier fra området Tinn Austbygd, noe som gir deg en unik mulighet til å bli bedre kjent med områdets lokalhistorie. Denne spennende utstillingen vil være åpen gjennom hele sommeren, og du vil kunne se bilder og plakater som henger strategisk til på spesielt utvalgte plasser i kommunen. Dette er absolutt verdt å få med seg!

Hvem passer utstillingen for?

Svaret på det er ganske enkelt: Alle. Det er selvfølgelig en fordel å ha en viss interesse for kunst og kultur for å få maksimalt ut av utstillingen, men i utgangspunktet vil alle kunne få glede av den. Dersom du ikke er spesielt interessert i kunst, broderier og keramikk, finnes det mye annet du kanskje interesserer deg for på utstillingen. Du vil for eksempel kunne kjøpe klær på utstillingen, inkludert vakre bunader og tradisjonelle drakter fra området.

Det er også muligheter for å ta seg en matbit på utstillingen, samt å kjøpe med seg lokale matvarer. Hva med å teste ut spesialiteter fra området, som det syltynne flatbrødet? Det finnes kort og godt noe for enhver smak på Tinn Bygdeutstilling, og du kan derfor ta med deg hele familien med god samvittighet. Her kan dere ha det moro i timevis, og forhåpentligvis lære litt mer om den lokale kulturen og historien underveis.

Foredrag og underholdning

En annen god grunn til å delta på bygdeutstillingen i Tinn, er at du kan få med deg morsomme, underholdende og spennende foredrag. Dette tilfører utstillingen det lille ekstra, og gir arrangementet mer personlighet. Du vil også kunne nyte underholdning for både store og små. Det er helt tydelig at arrangøren ønsker å inkludere alle, noe som er gledelig – spesielt for deg som reiser med hele familien. Kanskje dere kan få med dere en spennende danseforestilling?

Oppsummering

Tinn Bygdeutstilling arrangeres årlig i sommermånedene, og byr på mye mer enn bare malerier og keramikk. Her presenterer mennesker fra fjern og nær det de har å by på, enten det er rosemaling, klær, kniver, flatbrød eller glass. Utstillingen kan også friste med spennende foredrag og diverse underholdning. Det er trygt å si at denne bygdeutstillingen har noe for enhver smak, enten du er gammel eller ung. Du trenger ikke en gang være kunstinteressert for å få glede av dette arrangementet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *